Utbilda dig till målare

Om du är den som vill bli målare kommer detta att vara något som du gör ett val av redan innan du ska börja gymnasiet. Utbildningen till målare finns nämligen som ett val av de olika linjer som erbjuds på gymnasienivå. Naturligtvis kan det även vara så att du som redan gått färdigt gymnasiet kommit på att du vill omskola dig till målare, och då kommer det även att finnas linjer för målarutbildning även för dig. De utbildningar som finns på gymnasienivå har under tidens gång skiftat i längd. Under en period var detta 2-åriga linjer, men har idag en utbildningstid på 3 år.

När du vill utbilda dig till målare har du förmodligen ett stort intresse av att jobba med händerna gällande praktiskt arbete inom området hantverkstjänster. Du kommer även att behöva ha ett estetiskt sinne för färg om form samt också vara den som har en hög social kompetens, då du hela tiden kommer att arbeta med olika människor samt vara i andra människors hem. I övrigt är utbildningen till målare kanske enkel att förstå för alla de som är mer praktiskt än teoretiskt lagda. Här kommer du då att få grunden för det som i längden kommer att göra dig till en skicklig och erfaren målare.

När du är klar med din utbildning på gymnasienivå eller annan likvärdig utbildning till målare, kommer du dock inte att vara en målare i ordets rätta bemärkelse. Här innehar du bara de grundläggande kunskaperna som kommer att ge dig en plats som lärling. Måleri och målare är ett yrke som kräver att du jobbat som lärling under ett visst antal timmar, för att få kalla dig för en färdigutbildad målare med alla de olika certifikat och dokumentation som krävs för detta yrke. Här har du alla chanser i världen att utbilda dig inom ett yrke som ger dig ett bra och intressant arbete och en konkurrenskraftig lön.