5 saker att tänka på när du målar om huset i sommar

Måla om husetAtt måla om huset är ett projekt som många husägare i vårt land fasar över. Kostnad och arbetsinsats är saker som ofta får oss tveka inför denna bitvis obligatoriska sysselsättning. Men även saker som färgval är något som stressar många husägare innan en ommålning. När det gäller saker att ha i åtanke när man man målar om sitt hus finns det frågor som är viktigare än andra. Kort sagt kan man säga att i många fall tjänar man på en genomtänkt plan för projektet, även om det handlar om att grundmåla ett nybygge eller måla om sommarstugan för åttonde gången.

Måla om huset på rätt sätt

Några saker som kan vara extra värt att tänka på innan du målar om ditt hus är: 1. När det gäller färgval kan man med fördel titta på andra fastigheter i området för att bestämma sig för om man vill sticka ut eller smälta in i grannskapet. 2. Tvätta fasaden med måleritvätt innan den nya färgen får göra sitt intåg för att skapa en ommålning som håller år efter år. 3. Även i soliga tider är risken för regn överhängande. Oavsett om det är ett monsterprojekt eller en snabb ommålning av ett sommartorp kan nära tillgång till en presenning för att täcka fuktig färg vara en bra investering. 4. Använd färg fri från gift och var noga med att alla slaggprodukter med farligt innehåll hittar till rätt container på återbruket. 5. Är du osäker på arbetstid, kostnad eller om du har möjlighet att avsluta jobbet i godkänd standard så ta hjälp av en målerifirma för att få ett perfekt resultat.

Planera jobbet i förväg

Stora projekt som att måla om huset kan vara en skrämmande uppgift. Med stor arbetsinsats och med kostsamt material är en ommålning något som husägare landet runt väntar in i det sista innan de företar sig uppgiften. Tid lagd på planering är aldrig förlorad tid sägs det och detta är synnerligen sant när det handlar om att måla om sitt hus. Saker som färgval, budget och tidsram är saker som man tjänar mycket sinnesfrid av att ha klara visioner på innan en påbörjad ommålning. Att välja klimatsmarta färglösningar och vara noga med färgspill är viktiga aspekter av måleri många bortser från.