4 tips när du ska måla om dina fönster

Fönstren har mycket stor betydelse för hur vi upplever ett hus. Färgen med vilken de är målade och snyggt arbetet är utfört är något som verkligen märks eftersom nyansen ofta bryter av mot fasaden. Fönsterfärg är dessutom ett viktigt skydd mot vädrets makter och påverkar därför fönstrens livslängd. Det är mycket viktigt eftersom det är en stor investering att köpa nya fönster till en fastighet. Här ska vi ge fyra av våra bästa tips på hur man lyckas med att måla sina fönster så att det håller i många år.

windows-on-houses-wallsAnvänd rätt material

Vårt första tips är att man inte ska snåla in på utrustningen. Du kan tjäna mycket tid på att använda en varmluftspistol när du tar bort gammal färg och med en bra pensel. När det sedan är dags att måla blir det mindre kladd. Tips nummer två är att du ska använda olja som går in i träet och skyddar det innan du sedan målar fönstren med rätt typ av färg. Vårt tredje tips är att inte måla alla fönster på en gång. Färgen slits olika beroende på väderstreck. Slutligen råder vi dig till att göra research inför projektet. här kan du hitta inspiration om fönster!

Med rätt förberedelser är det enkelt

Att renovera fönster klarar de flesta som tar sig tid att läsa på om vilka moment som krävs och hur de utförs. Man ska dock vara medveten om att det kan vara arbetskrävande och det är därför förståeligt att många väljer att ta hjälp av hantverkare. Att måla går relativt fort, det krångliga är att ta bort gammal färg. Använd därför så bra utrustning som möjligt. I vissa fall behöver man inte bort färgen utan det räcker med att lägga på ett nytt lager. Det gäller särskilt om man inte väntat för länge med att måla om fönstren.